Το 1988 μια μικρή ομάδα συναδέλφων με εισηγητή το συνταξιούχο σήμερα Ροβέρτο Αντωνιάδη, ίδρυσαν το Φωτογραφικό Όμιλο, ο οποίος ήταν και ο πρώτος όμιλος μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Cyta.

Πρωταρχικοί στόχοι ήταν η ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων, που όπως είχε διαπιστωθεί έλειπε έντονα από τον Οργανισμό μας, η εκμάθηση και διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, η δραστηριοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων συναδέλφων στον Όμιλο καθώς επίσης στην πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία των μελών του.

Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλές σειρές μαθημάτων, δεκάδες διαλέξεις για την τεχνική της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, προβολές διαφανειών, κινηματογραφικές παραστάσεις, παρουσιάσεις φωτογραφικών προϊόντων καθώς και διοργάνωση πολλών φωτογραφικών διαγωνισμών και εκθέσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Ως κυριότερο σταθμό στην πολύχρονη παρουσία μας στα καλλιτεχνικά δρώμενα, αναφέρουμε τη δίχρονη συνεργασία που είχαμε στο παρελθόν με το μεγαλύτερο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ (Νομού Αττικής) με διοργανώσεις φωτογραφικών διαγωνισμών και εκθέσεων σε Αθήνα και Λευκωσία.

Είχαμε πολλές φορές συνεργασία σε επίπεδο φωτογραφικών διαγωνισμών και εκθέσεωνμε το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ Νομού Χανίων καθώς και με τη Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου, επίσης στα Χανιά.

Στην Κύπρο οργανώσαμε πολλές φωτογραφικές εκδρομές, στις οποίες τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και φυσικά να γνωρίσουν από μια άλλη σκοπιά τις ομορφιές της Κύπρου μας.

Έχουμε επίσης οργανώσει με μεγάλη επιτυχία φωτογραφικές εξορμήσεις σε γειτονικές μας χώρες, επισκεφθήκαμε την Ιορδανία, τη Συρία, το Λίβανο και πρόσφατα στην Καστοριά.

Επιστέφοντας στο νησί μας φέρναμε, εκτός από τις υπέροχες αναμνήσεις, πανέμορφες εικόνες.

Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά από τα μέλη μας πέτυχαν δεκάδες διακρίσεις σε τοπικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Σήμερα νοιώθουμε περήφανοι για το Φωτογραφικό Όμιλο ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, για τις ψηλού επιπέδου εκθέσεις και δραστηριότητες που προσφέρει στα μέλη του και γενικά στη φωτογραφία της πατρίδας μας. 

Ο Φωτογραφικός Όμιλος κατά τη μακρόχρονη πορεία του αναμφίβολα άφησε το δικό του στίγμα και συνέβαλε στην εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης στην Κύπρο.

Τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου ανανεώνονται συχνά και αυτή η αλλαγή τον εμπλουτίζει συνεχώς με νέες ιδέες, τάσεις και οράματα.

Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο Φωτογραφικός Όμιλος να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.


 

Copyright © 2009 Φωτογραφικός Όμιλος ΤΕΥ-ΑΤΗΚ